לראשונה בישראל: גלידה על בסיס תוסף המזון הרפואי "נפרוקאר" למטופלי הדיאליזה במחלקה הנפרולוגית

4/9/2012

קיץ שמח יותר לחולי הדיאליזה במרכז הרפואי: ביזמת חברת "אבוט", שתרמה מכונת גלידה מיוחדת, מיוצרת במחלקה הנפרולוגית מדי יום גלידה טרייה בעבור המטופלים, על בסיס המשקה הרפואי "נפרוקאר". הנפרוקאר מעניק תמיכה תזונתית חשובה לתפריטם של מטופלי הדיאליזה, ומהווה חלק בלתי נפרד מהטיפול הרפואי. הגשתו כגלידה מאפשרת לחולי הכליות לקבל את ההשלמה התזונתית החשובה במגוון טעמים, באמצעות חוויה נעימה, משמחת וקרירה.

מכונת הגלידה במחלקה הנפרולוגית בזיו היא סנונית הראשונה בארץ, כחלק מפרויקט משותף לחברת "אבוט" ולעמותה לקידום זכויות חולי הכליות ושמירתן – INKF. בהמשך יוצבו מכונות נוספות ביחידות הדיאליזה בבתי חולים נוספים ברחבי הארץ.

ליאור חדשי, דיאטנית קלינית ביחידה הנפרולוגית, אומרת שרוב חולי הכליות זקוקים לתפריט מיוחד, ושחלקם הגדול מקבל השלמה תזונתית. המזון הרפואי "נפרוקאר" הוא, לדבריה, המוביל בעולם בתחום זה, וכלול בסל הבריאות. "עד עתה היו מטופלי הדיאליזה במחלקה שותים אותו מפחית באמצעות קש, וכעת הם נהנים מגלידת "נפרוקאר" צוננת. זה הוא חידוש מרענן המתאים במיוחד לימי הקיץ החמים", אומרת חדשי.

ליאור חדשי, דיאטנית מחלקת הנפרולוגיה במרכז הרפואי זיו מגישה גלידת נפרוקאר להנו מוניב, מטופל דיאליזה במחלקה